Artikelen 1 - 5 van 5 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Andalusie is voor de Spanjaarden bijna een continent. De rijke zeeen, vruchtbare rivieren en uitgestrekte landbouwgebieden zorgen ervoor dat de keuken zeer gevarieerd is. Er is wild, goed Iberisch vle…
Buitenlands, 31-12-2009
Lange tijd is de Baskische keuken de beste van Spanje geweest. Tegenwoordig zijn er twee soorten keukens. De overvloedige traditionele Baskische met veel vlees, vis, stoofgerechten en smakelijke toetj…
Recepten, 23-01-2010
Zowel in het verleden als heden neemt de Catalaanse keuken een belangrijke plaats in de wereldtop in. Door haar rijkdom en variatie wordt ze als een van de meest gezonde keukens van de landen rond de…
Recepten, 28-12-2009
De Galicische keuken is bovenal gebaseerd op wat er uit de rivieren en de Cantabrische zee wordt gehaald. In heel Spanje worden de vis en schaal- en schelpdieren uit deze regio hooglijk gewaardeerd. D…
Recepten, 02-01-2010
La Mancha is onsterfelijk geworden door de avonturenroman Don Quijote van Miguel de Cervanten. In deze streek, waar Quijote tegen de windmolens vocht, zijn wonderbaarlijk genezingen door 'ajo', knoflo…
Buitenlands, 29-12-2009